Fler 3D-skrivare

RS Components lägger till fyra MakerBot 3D-skrivarprodukter i portföljen med produkter för snabb prototypframtagning. Tre av de fyra 3D-skrivarna bygger på samma Fused Deposition Modelling (FDM)-teknik, inklusive den mycket lättanvända MakerBot Mini och MarkerBot Z18 med extra stor byggvolym.

 

Den första produkten är femte generationens MakerBot Replicatorbords-3D-skrivare. Skrivarens viktigaste specifikationer omfattar en lagertjocklek på 100 µm (0,1 mm) och en byggvolym på 252 x 199 x 150 mm, vilket innebär att den nya skrivaren har 11 % större byggvolym än 3D-skrivaren MakerBot Replicator 2. Övriga egenskaper omfattar en inbyggd kamera, diagnostik och assisterad byggplatteutjämning, liksom en utbytbar smart extruderare som minimerar nedtid genom att man kan byta ut en uttjänt extruder på ett par minuter. Skrivaren har byggplatta i glas och kan anslutas via USB, Wi-Fi och Ethernet. Skrivaren använder MakerBot PLA-tråd.

Den andra 3D-skrivaren i serien är MakerBot Replicator Mini, en lättanvänd kompakt bordsmaskin som är idealisk för användning hemma eller i klassrummet. Liksom Replicator-versionen har Replicator Mini en utbytbar smart extruderare, men byggvolymen är 100 x 100 x 125 mm, en lagertjocklek på 200 µm (0,2 mm) samt uppkoppling via Wi-Fi eller USB.

Den tredje 3D-skrivaren i serien är MakerBot Replicator Z18med en massiv byggvolym på 305 x 305 x 457 mm. Skrivaren integrerar en tillsluten och uppvärmd byggkammare som tagits fram för att skriva ut stora modeller utan att utskrifterna krullar sig. Liksom Replicator-modellen har Replicator Z18 en utbytbar smart extruderare, inbyggd kamera och diagnostik samt assisterad byggplatteutjämning, 100 µm lagertjocklek och anslutning via Wi-Fi, USB eller Ethernet.

Den fjärde produkten är MakerBot Digitizer bords-3D-skanner som ger användarna en snabb och enkel metod för att skapa 3D-modeller. Med MakerBots MultiScan-teknik kan användarna skanna in objekt från många olika vinklar och sätta ihop bilderna till bästa möjliga 3D-modell. Bilderna har standardiserade 3D-filformat, så användarna kan fortsätta att forma eller omvandla objekt i 3D-modelleringsprogram från andra mjukvaruleverantörer. Skannern har en inskanningsvolym på upp till 203 x 203 mm med en dimensionsnoggrannhet på ±2,0 mm och en upplösning på 0,5 mm. Med en ungefärlig inskanningstid på 12 minuter per 3D-modell skapas vid inskanningen cirka 200 000 trianglar vars antal och storlek i normalfallet avgör noggrannheten hos objektets kurvor

Comments are closed.