Ericsson fortsatt starka på LTE-marknaden

En nyligen publicerad rapport från marknadsundersökningsföretaget Dell'Oro Group visar att ett starkt momentum inom marknaden för mobil infrastruktur fortsatte även under 3Q11, då intäkterna (RAN) ökade med 20 procent jämfört med samma kvartal i fjol. Ökningen drevs till stor del på av försäljningen av LTE och WCDMA, som omfattade ungefär en halv respektive en tredjedel av den totala marknaden.

– En ökad makroekonomisk osäkerhet har inte påverkat mobiloperatörernas kortsiktiga aptit på att investera i mobilt bredband, säger Stefan Pongratz, analytiker vid Mobile Infrastructure research vid Dell’Oro Group. Majoriteten av mobiloperatörerna har behållit sina ursprungliga planer för kapitalinvesteringar (capex) i infrastruktur för 2011. Medan totalmarknadens intäkter kom i närheten av förväntade nivåer för ett säsongsmässigt typiskt tredje kvartal stärktes bidraget från 4G under 3Q11. Den aggressiva, planerade 4G-utbyggnad av Verizon Wireless och AT & T hjälpte till att driva på LTE-marknaden under 3Q11.

Rapporten visar att mellan 2Q11 till 3Q11, behöll Ericsson och Alcatel-Lucent sin topprankning inom inom LTE, enligt ett pressmeddelande.

Nyhetsbyrån Reuters rapporterar att Ericsson nu kontrollerar 44 procent av den gryende LTE-marknaden värd 647 millioner dollar under det tredje kvartalet, och hänvisar till samma Dell’Oro-rapport. Alcatel-Lucents andel ökade till 30 procent. Huawei är en distanserad trea på marknaden med en andel på 8 procent och Nokia Siemens Networks återfinns på fjärdeplatsen.

Comments are closed.