Eribel tar ny fart

Eribel i Fritsla, söder om Borås, varslade 14 personer av 55 anställda i våras. Vinden har dock vänt de flesta har kunnat återanställas. Dessutom har Eribel certifierats för medicinrelaterad elektronik och som direkt följd av det fått en ny stor order.

Eribel är en kontraktstillverkare av elektronikkomponenter som gör uppdrag för bland annat marin-, medicin-, optisk-. och maskinindustri. I våras såg det mörkt ut för företaget.  På grund av konjunkturläget minskade orderingången och omsättningen sjönk drastiskt med närmare 30 procent.
– Vi tvingades som så många andra att varsla och det var ett dystert läge, berättar vd:n Börje Nilsson. Vändingen kom dock snabbare än vi förväntade oss och efter semestern har orderingången ökat snabbt och vi har kunnat återanställa merparten av de varslade. Som det ser ut i nuläget har vi vågat lägga en budget för nästa år som motsvarar vårt rekordår 2008, då vi omsatte 92 miljoner kronor.
Medicintekniska produkter har länge varit en viktig del av Eribels produktion och för att säkerställa kvalitetskraven i det medicintekniska direktivet har man valt att certifiera sig för medicintekniska produkter enligt ISO-13485:2003.
– Redan innan certifieringen stod medicinrelaterad teknik för halva vår omsättning, och som en direkt följd av certifieringen fick vi en ny stororder av en medicinteknisk produkt som vi ska leverera under 2010.

Comments are closed.