Epsilon får uppdrag inom fordonsindustrin

Konsultföretaget Epsilon inleder året med att fylla orderböckerna med flera större beställningar från fordonsindustrin. Ordervärdet för Epsilons del uppgår till drygt 75 miljoner kronor. Uppdragen berör robotteknik, ett av vad företaget uppger vara spetsområden, och arbetet kommer i huvudsak att förläggas till Olofström.

– De aktuella uppdragen är så kallade helhetsåtaganden, vilket innebär att Epsilon har ett totalansvar för utveckling och leverans, av ett antal robotiserade produktionslinjer. Att leverera från ax till limpa i teknikens absoluta framkant till de mest krävande kunderna är ett stort förtroende vi är mycket stolta över, säger Mats Boström, koncernchef för Epsilon.

Uppdragen innebär utveckling av ett antal produktionslinjer till ledande tillverkare inom lätta respektive tunga fordon.

– Projekten togs i internationell konkurrens och kommer huvudsakligen att utföras vid Epsilons enhet i Olofström, säger Jan-Ola Andersson, ansvarig för Epsilons verksamhet inom projektåtagande.

I Olofström har arbetet redan kommit igång, och redan nu kan man se att det kommer att påverka sysselsättningen på orten positivt.

– Dessa projekt genererar arbetstillfällen såväl inom Epsilon som hos våra underleverantörer, säger Paul Jarnehäll, regionchef och platschef för Epsilons enhet i Olofström.

Uppdragen löper över två år, enligt ett pressmeddelande från företaget.

Comments are closed.