Energikostnadsmätare med datalogger

Den nya energikostnadsmätaren SEM5000 från Voltcraft hjälper företag att spara energi. Tillgång till företagets interna IT-nätverk krävs inte utan förbrukningsdata loggas på SD-kort.


Voltcraft SEM5000

Energikostnaden har blivit en stor kostnadsfaktor och det lönar sig för alla företag att undersöka vilken potential för energibesparing som finns och utnyttja den. Att mäta det faktiska energibehovet för elektriska apparater är det första steget för att kunna optimera förbrukningen och minska energikostnaderna.

Digitalisering är bra, men ibland är det enkla det bästa: Voltcraft SEM5000 behöver varken Bluetooth eller WLAN, utan arbetar som fristående enhet och kan därför inte heller missbrukas som kryphål för obehörig dataöverföring eller skadlig programvara.

– Data lagras uteslutande på SD-kort för att säkerställa maximal säkerhet för det lokala nätverket, säger Susanne Storch, produktchef på Conrad. Firmware-uppdateringar görs också via SD-kort, vilket gör det enkelt att anpassa systemet till framtida krav.

Instrumentet placeras enkelt mellan eluttag och förbrukare, för att mäta spänning, ström, energiförbrukning samt frekvens och effektfaktor. Alla data kan visas direkt på skärmen. Utvärdering och vidarebearbetning av CSV-data görs enkelt på arbetsdatorn, exempelvis i form av diagram. Om den aktuella energitariffen också lagras i Voltcraft SEM5000 visas den faktiska energikostnaden i vald valuta.

Voltcraft SEM5000 säljs av Conrad Electronik.

Comments are closed.