Egen USB-C-serie från RS

Från RS Components kommer en serie kablar och kontakter med stöd för USB Typ C. Dessutom finns ett antal adaptrar och PCB-monterade uttag för USB-C, total sett över 20 olika artikelnummer.

 

USB Typ C (USB-C) är en universell vändbar kontakt som kan användas med de flesta enheter. Kontakten gör det möjligt att ansluta flera funktioner med en enda kabel. Den klarar dataöverföringshastigheten hos USB 3.1 och högre och kan användas för laddning, DC-strömförsörjning samt ljud och video upp till 4K Ultra High Definition. Den är tillräckligt liten för att användas på mobiler och tålig nog för att användas i persondatorer och hem-/kontorsutrustning. USB-C gör det möjligt för användarna att koppla upp all utrustning med en enda kabeltyp. Enkla adaptrar gör det möjligt att koppla ihop den med befintliga standarder som USB Typ A, som man finner på värdutrustning som ansluts med USB 2.0/3.0, Micro USB, HDMI, DisplayPort, VGA och MFi (MFI = Made for iPhone/iPod/iPad).
– Användarnas efterfrågan på billiga USB-C-kontaktdon växer allteftersom nya produkter med stöd för standarden kommer ut på marknaden, säger Kevin McCormack, Global Head of IP&E på RS.

Comments are closed.