Effektsensorer för 50 eller 67 GHz

U8480 seriens RF-effektsensorer med termokopplare från Agilent har fått utökad bandbredd.

Två nya modeller av U8480 finns nu att få med 50 respektive 67 GHz bandbredd.  Mäthastigheten anges till hela 900 mätningar per sekund. Tack vare de snabba mätningarna i realtid behöver man inte utföra några osäkerhetsberäkningar, vilket snabbar upp mätningarna avsevärt.
Effektlinjäriteten uppges avvika mindre än 0,8 procent. Med funktioner för S-parametrar och gammakorrigering kan man ytterligare förbättra mätnoggrannheten genom att korrigera för missanpassning som kan fås från komponenter mellan testobjekt och effektsensor. Det gör att U8480 kan användas i testsystem och vid systemkalibrering.
Liksom andra effektsensorer med USB-gränssnitt kan de användas som tillägg till andra Agilent-instrument. De kan användas tillsammans med Agilent Firefox RF-analysatorer och MXG signalgeneratorer för att låta dessa mäta effekt. Effektsensorerna kan också användas för kalibrering av Agilents nätverksanalysatorer i serierna PNA, PNA-L och PNA-X.
Sensorera i U8480-serien ”bundlas” tillsammans med programvaran N1918A för att kunna användas inom produktion eller vid kalibrering.  Ytterligare ett användningsområde är fjärravläst effekt i fält.

 

Comments are closed.