Nokia backar efter rapport

Nokiaaktien backade med uppemot fem procent efter dagens bokslutsrapport. Nätverksverksamheten gick en aning sämre än förväntat och framtidsprognoserna blev lite lägre än vad man hoppats. Men marknaden får vänta på det i särklass viktigaste beskedet – hur mycket av pengarna från mobiltelefonförsäljningen som skall delas ut.

Rörelsemarginalen för Nokias nätverksverksamhet hamnade på 11,2 procent, jämfört med de 12 procent som uppgavs i Nokias prognos. Förväntningarna för nästa kvartal sänktes från 6,8 procent till 4 procent.
Däremot meddelades inte vad som skall hända med pengarna från försäljningen av mobiltelefonverksamheten och det är förstås den stora och viktiga frågan. Sedan beskedet om försäljningen kom har Nokias aktiekurs rusat i höjden med ett par hundra procent och i kursuppgången ligger förstås förväntningar på feta aktieutdelningar. Många av de nya aktieägarna är mer intresserade av stora utdelningar än av stora investeringar i den hårt konkurrensutsatta marknaden för nätverkssystem.

Comments are closed.