EDSFF SSD-minne med PCIe 5.0-teknik

Från KIOXIA kommer en serie SSD-minnen med PCIe 5.0-teknik baserade på Enterprise and Data Center Standard Form Factor (EDSFF). Serien är i första hand avsedd för servrar och lagring och ökar flashlagringstätheten per enhet för optimerad energieffektivitet och rackkonsolidering.

EDSFF gör det möjligt för nästa generation av SSD:er att hantera framtida datacenterarkitekturer samtidigt som de stöder en mängd nya enheter och program. Det förbättrar luftflöde och termik samt ger fördelar inom signalintegritet. Stöd för högre E3.S-effektbudgetar än SSD:er med 2,5-tums formfaktor och bättre signalintegritet gör att EDSFF kan leverera de prestanda som utlovas genom PCIe 5.0-tekniken och senare.

KIOXIA är en aktiv medlem i branschutvecklingsgruppen för EDSFF-lösningar.

– I en tid då vi behöver lagringsmedier som enkelt kan anpassas och samtidigt optimera prestanda eller kapacitet öppnar de nya KIOXIA E3.S SSD:erna, som är utformade med PCIe 5.0-teknik och använder EDSFF, upp nya möjligheter till kostnadsbesparing för server- och lagringssystem och utnyttjar flashminneschip för SSD-lagringstäthet på ett effektivt sätt, säger Paul Rowan, vice VD för SSD Marketing & Engineering på KIOXIA Europe GmbH.

Viktiga funktioner i CD7 E3.S-serien:
* EDSFF E3.S formfaktor med kapacitet på upp till 7,68 TB
* Utformad enligt den senaste PCIe 5.0-specifikationen och optimerad för x2 PCIe
* Genom att använda färre PCIe-banor ökar antalet PCIe-enheter som kan stödjas
* Bygger på KIOXIA:s flashminne BiCS FLASH 3D TLC
* Upp till 6 450 MB/s läskapacitet och 1 050 K slumpmässigt lästa IOPS
* Läsfördröjningar på 75 μs och skrivfördröjningar på 14 μs, vilket är cirka 17 % respektive 60 % lägre latens än KIOXIA:s tidigare generation SSD:er PCIe 4.0.
* Lysdioder är inbäddade i höljet på E3.S-modellerna så att SSD:ernas status kan identifieras visuellt. Detta innebär att det inte finns något behov av att implementera ytterligare lysdioder, som traditionellt var inbäddade i systemchassits drivlåda, vilket bidrar till att spara systemkostnader.

Comments are closed.