DragonBoard 410c nu hos Arrow

Arrow Electronics meddelar att de startat tillverkning och distribution av utvecklingskortet DragonBoard 410c som är uppbyggt kring Qualcomms Snapdragon 410-processor.

Med det kreditkortsstora utvecklingskortet DragonBoard 410c (som baseras på Linaro's 96Boards-specificationen) vänder sig Arrow till utvecklare, makers, universitet och kommersiella tillverkare av nästa generations robotteknik, medicintekniska produkter, fastighetsautomation, digital skyltning och spelkonsoler med mera.

Utvecklingskortet innehåller bland annat Qualcomms Snapdragon 410-processor som baseras på en Quad-core ARM Cortex A53 och som kan klockas på upp till 1,2 GHz per kärna. En Qualcomm Adreno 306 GPU för ”PC-klass”-grafik och videokodningsformatet H.264 (AVC) med 1080p HD @ 30fps videouppspelning. 1 GB RAM och 8 GB eMMC Flash + kortplats för Micro SD. Gränssnitt mot Wi-Fi 802.11a/b/g/n 2,4 GHz, Bluetooth 4.1 och GPS. Stöd för Android 5.1, Linuxbaserade Ubuntu och ett planerat stöd för Windows 10.

Arrow Electronics erbjuder även stöd från företagets samarbetspartners när det gäller att ta en idé till kommersiell produkt och från utvecklingskort till produktion.

Comments are closed.