Annons

Övertar MC68040 från Freescale

Rochester Electronics har licensierats av Freescale att fortsätta produktionen och leveranserna av processorfamiljen MC68040 då Freescale lägger ned sin egen tillverkning av komponenterna i november i år.

Freescale klassar nu sin produktfamilj MC68040 som ”end-of-life” (EOL) och licensierar följaktligen distribution och tillverkning av sin välkända 32 bitars processorfamilj till Rochester Electronics.

Rochester kommer enligt företaget att ha lagren fyllda av både originalkapslade och nakna kiselbrickor från Freescale och producera och distribuera flera olika varianter av komponenten. Företaget har även fått tillgång till design och test-IP så att de kan starta nyproduktion om wafer-lagren börjar sina.

Förutom 68040-familjen omfattar Rochesters stöd sedan förut även 68020, 68030, 68060 och 68882 flyttalsprocessor. Freescale kommer också att stödja Rochester avseende leveranser av kommunikationsprocessorn MC68360 QUICC som klassades som EOL i slutet av april.

– Produktfamiljen MC680x0 har varit, och kommer fortsätta att vara, avgörande för många system med långa produktlivscykler. Rochesters förmåga att fortsätta tillverkningen av Freescale-licensierade och auktoriserade lösningar kommer att spara kunder omätbara kostnader för omkonstruktioner, tid och ansträngningar. Vår in-house-design, montering och testverksamhet möjliggör en smidig, kontinuerlig och obestämd produktion och leveranser, säger Chris Gerrish, vd för Rochester Electronics.

Comments are closed.