Display baserad på Raspberry Pi

Från Kontron kommer en högupplösande sjutums pekskärm för industriellt bruk, baserad på Raspberry Pi CM4. Skärmen kan dra nytta av programvara utvecklad av Raspberry Pi-communityn.

Det här innebär att Kontron utökar sitt program av Raspberry Pi-produkter. Sedan tidigare finns produktlinjerna BL Pi-Tron CM4 och AL Pi-Tron CM4n med kort- och automationsprodukter.

Den nya pekskärmen kan användas för decentraliserad visualisering av industriprocesser men också som basenhet för styrtillämpningar. Bildskärmen har en 1024×600 bildpunkters upplösning.

Bildskärmen är IP65-klassad på framsidan och IP20-klassad på baksidan. Den har en HDMI 2.0-anslutning och ytterligare en HDMI-skärm kan anslutas. Skärmen kan kompletteras med trådlös kommunikation (WLAN och Bluetoth).

Modulen är baserad på fjärde generationens Raspberry Pi CM4 med en Broadcom BCM2711-SOC. Det innebär 4 64-bits ARM Cortex A72-kärnor som körs med 1,5 GHz. Detta är väsentligt mycket snabbare än tidigare generationer. Kontron är Raspberry Pi Design Partner.

Comments are closed.