Cross Control öppnar kontor i Tyskland

Svenska Cross Control, som levererar styrsystemlösningar för industriella fordon, etablerar verksamhet i Tyskland. Det tyska kontoret kommer att ledas av Yassine Zoubir, tidigare vd för Arcelor Mittal. Fram till 2007 var Zoubir divisionschef för mobilelektronik inom ifm ecomat mobile.

– Jag ser verkligen fram emot att arbeta med fordonsstyrning igen. Det är ett område som genomgår snabb utveckling och jag ser att den industriella fordonsmarknaden fortfarande har stor potential, säger Zoubir.

– Genom att utnyttja rätt teknologi, kan OEM-bolagen skapa starkare erbjudande till sina kunder i form av användarvänlighet och förbättrad fordonsproduktivitet. Jag insåg tidigt att Cross Control, med sitt lösningserbjudande och sina starka referenser, skulle passa för den tyska marknaden. Jag är verkligen glad att jag får möjligheten att vara delaktig i företagets framtida utveckling.

Med det tyska kontoret, lokaliserat i Dűsseldorf, kommer företaget att tillhandahålla lokal support till en växande tysk kundbas. Med globala kunder som Johan Deere och Bombardier Transportations, uppges Cross Control redan ha en bra grund för att utveckla sin affär i Tyskland.

– I norra Europa finns det redan ett antal stora tillverkare av industriella fordon som tidigt förstod betydelsen av ökad automation och användande av avancerade styrsystem som ett sätt att differentiera sig, säger Peter Lageson, vd för Cross Control.

– Vi har haft turen att få vara djupt involverade i denna utveckling vilket har gjort det möjligt för oss att utveckla starka erbjudanden inom fordonsstyrning. På den här grunden utvecklar vi företaget vidare och etableringen i Tyskland är en viktigt strategisk milstolpe för oss.

Det första stora engagemanget för CrossControl i Tyskland kommer att bli deltagandet på Agritechnica, en internationell branschmässa för jordbruksmaskiner, som går av stapeln i Hannover, 13-19 november 2011, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.