Ny Nordenchef på Dassault Systèmes

Ylva Berg är ny vd för Dassault Systèmes i Norden från den 1 oktober. Rekryteringen uppges vara ett led i en offensiv satsning för att expandera kraftigt på den nordiska marknaden under de närmaste åren.

Dassault Systèmes, världsledande inom 3D och Product Lifecycle Management (PLM)-lösningar, har rekryterat Ylva Berg som ny vd för Norden. Ylva Berg har mer än 20 års erfarenhet inom svensk och internationell tillverknings- och teknikindustri och kommer närmast från vd-posten hos Dassault Systèmes nordiska samarbetspartner Technia Group AB.

Ylva Berg har en MBA-examen från Handelshögskolan i Stockholm och har sedan sin examen bott flera år i USA och Danmark. Hon har arbetat på bland annat Tetra Pak Inc, som marknadsdirektör på Beloit Corporation och marknads- och affärsutvecklingschef på BE Group. Mellan 1999 och 2005 var hon chef för Exportrådets kontor i Köpenhamn.

Till Dassault Systèmes tar hon med sig en mångårig erfarenhet och förståelse för industrins utmaningar och behov, och ett gediget och djupgående intresse för att hitta nya lösningar och omfamna tekniska innovationer – något som återspeglas i hennes tidigare arbete.

Rekryteringen av Ylva Berg uppges vara ett led i Dassault Systèmes plan för att dubbla omsättningen på den nordiska marknaden under de närmaste åren. Detta ska ske genom att Dassault Systèmes avancerar på nya och kraftigt expanderande marknader för företagets tjänster, som exempelvis detaljhandel, life science och energisektorn.

Ylva Berg tillträder tjänsten den 1 oktober och kommer att vara baserad på företagets kontor i Stockholm. Hennes företrädare Raimo Nikkilä återvänder till hemlandet Finland som vd för Dassault Systèmes Oy, efter flera års arbete i olika internationella roller, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.