Cree drar nytta av Plextex RF Integration

Plextex RF Integration är ett brittiskt designhus som är specialiserat på IC för RF och mikrovåg. Det har nu valts av Cree att verka som en ”prefered design resource” för europeiska kunder till Crees foundry-verksamhet.

Cree är en av världens ledande halvledarleverantörer av komponenter i galliumnitrid, GaN. Den ökade kommersiella tillgängligheten av GaN-transistorer har bland annat lett till en radikal förändring av prestanda i halvledarbestyckade effektförstärkare, SSPA, Solid-State Power Amplifier.
Cree har en växande portfölj av diskreta transistorer, integrerade mikrovågsförstärkare (MMIC) och dessutom en foundry där kunder kan få sina egna transistorer och MMIC tillverkade.
Genom att engagera Plextek få europeiska kunder möjlighet att utveckla sina egna, kundspecificerade MMIC. Förutom att erbjuda konstruktions- och layouttjänster har Plextek RFI egna avancerade testmöjligheter som gör att MMIC kan utvärderas såväl i form av rena chip (direkt eller på wafer) som i kapslade, ytmonterbara kretsar.
Det brittiska utvecklingshuset Plextek RFI, som ingår i Plextek Group,  har konstruerat över 70 kundspecificerade IC för frekvensområden som omfattar allt från basband till 100 GHz. Bland kunderna märks företag som GCS, TriQuint och WIN. Konstruktionerna används i applikationer som allt från mätinstrument till utrustning för infrastruktur, till högvolyms konsumentprodukter.

 

Comments are closed.