Christer Engnér ny vd på SenseAir

SenseAir AB meddelar idag att styrelsen har utsett Christer Engnér som interim VD. Christer Engnér kommer att förvalta bolagets dagliga verksamhet med stöd ifrån SenseAir´s ledningsgrupp.

 

Christer Engnér har en lång erfarenhet av att leda teknikinriktade företag inom både det tekniska och finansiella området. Han har tidigare varit vd för elektronikleverantören Gäddede Elektronik liksom för Genetech Systems Sweden som levererar systemlösningar för reservkraft. Innan dess har han haft ledande roller hos Solectron och Flextronics, där han ansvarat för affärsutveckling, industrialisering och ”account management”.

– Styrelsen är glada att välkomna Christer som interim vd för SenseAir. Christer har en stark och relevant bakgrund för att leda företaget på sin potentiella tillväxtbana. SenseAir har en enorm möjlighet framför sig och styrelsen känner stort förtroende för att Christer kommer att lyckas leda bolaget in i nästa fas, säger Gunnar Boman, styrelseordförande på SenseAir.

– Det känns som ett privilegium att få tillträda uppdraget som vd på ett så framgångsrikt företag som SenseAir AB. Företagets världsledande produkter inom gassensorer och dess kompetenta personal utgör en fantastisk plattform för framtiden. För mig att få ta del av detta känns mycket stimulerande och utmanande, säger Christer Engnér.

Styrelsen passar samtidigt på att tacka Arvid Egeland för hans 19-åriga tjänst som vd i företaget och framför allt för hans arbete med att ha utvecklat SenseAir ifrån ett tidigt stadium, till att bli ett framgångsrikt företag med 120 miljoner kronor i intäkter. Arvid Egeland kommer i fortsättningen inneha en försäljningsroll, främst inriktad mot Asien och rapportera till den nya vd:n, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.