ST inleder OLED-samarbete

STMicroelectronics (ST) meddelar att företaget tecknat ett strategiskt avtal med franska MicroOLED, med verksamhet inom utveckling och kommersialisering av avancerade OLED-produkter, samt att man investerar runt 6 miljoner euro i bolaget.

 

Med hög upplösning och låg effektförbrukning är organiska lysdioder idealiska för mikroskärmar i ett brett spektrum av portabla tillämpningar – från videoglasögon och sökare i digitalkameror till medicinteknik och säkerhetstillämpningar. MicroOLED:s displayer uppges ha en effektförbrukning som är hälften så stor jämfört med konkurrerande displayer och en teknik som ger en dubbelt så hög pixeltäthet och ett kontrastförhållande som är 10 till 100 gånger bättre än alternativa skärmar. Dessa fördelar avser ST komplettera med sina möjligheter till produktion av strömsnåla enheter i CMOS och kunskaper inom konsumentmarknaden med mera. Med sin stora portfölj av design-IP:s avser ST också bidra till en bättre integrering av mikrodisplayfunktioner som idag finns realiserade i externa styrkretsar – och som adderar kostnader och komplexitet till den slutliga lösningen..

– En dramatiskt ökad pixeltäthet och bildkvalitet tillsammans med en halverad effektförbrukning har kraftigt imponerat på kunderna. Genom att etablera en strategisk relation med ST och kunna utnyttja deras starka tillverkningskapacitet kommer vi att kunna ta tekniken till nästa steg och utöka den potentiella marknaden, samt hjälpa konsumenterna att se världen via fantastiska, lågeffekts mikroskärmar, säger Eric Marcellin-Dibon, vd och medgrundare av MicroOLED, i ett pressmeddelande.

Comments are closed.