BT satsar på Asien och Afrika

British Telecom satsar på de växande marknaderna i Asien- och Stillahavsregionen, Turkiet, Mellanöstern och Afrika (AMEA). Den samlade AMEA-marknaden har ett uppskattat värde på 32 miljarder pund.

Satsningen som nu påbörjas innefattar:
* Över 400 nya anställda med fokus på regional tillväxt på alla nyckelmarknader, inklusive Australien, Kina, Hong Kong, Indien, Japan, Indonesien, Malaysia, Singapore, Sydafrika, Förenade Arabemiraten och Turkiet.
* Nyanställningar i regionen som inkluderar branschspecialister med fokus på sektorer som logistik, sjukvård, konsumtionsvaror och finansiella tjänster, samt professionella tjänsteexperter med bas i 11 länder.
* De nya anställningarna adderas till de 600 tjänster som tillkännagavs tidigare i år vid BT:s Global Development Centre i Bangalore och de ca 600 tjänster som tillkännagavs i april och förväntas tillsättas vid BT:s nya Global Shared Service i Kuala Lumpur.
* Säkerställande av nya tjänstelicenser i flera länder, vilket * möjliggör en utökning av BT:s erbjudande.
Förbättrad infrastruktur i regionen genom fem nya närvaropunkter för IP och Ethernet (inledningsvis i Indien och Turkiet), fyra nya nätverk-till-nätverk-gränssnitt (NNI), det första i Indonesien, samt en förbättrad satelitkapacitet för att stödja fjärrtäckning och återställning efter olyckor.
* En starkare portfölj inom säkerhet, molnlösningar, Unified Communications, mobilitet och kontaktcenter.
* Nya lösningar för sektorer som hälso- och sjukvårdsanalys, en rad lösningar för Point of Sale inom detaljhandeln och högpresterande hanteringstjänster för försörjningskedjan.
* Direktservice från BT:s ingenjörer på plats i Indien, Singapore, Hong Kong, Kina, Japan, Turkiet, Indonesien och Sydafrika.
* Ett nytt strategiskt tjänstecentrum i Malaysia som kan ge hjälp med hantering av komplicerade avtal dygnet runt varje dag.
– 2010 påbörjade vi vår första investeringsfas för att intensifiera vår expansion i Asien- och Stillahavsregionen, säger Luis Alvarez, chief executive officer, BT Global Services. Det har gett oss en stark tillväxt i regionen vilket har lett till en nästan tredubbel ökning av nya BT-kunder i Asien- och Stillahavsregionen. Vi genomför nu nya investeringar för att ytterligare utöka vår verksamhet i en vidare region, där vi kombinerar arbetet i Asien- och Stillahavsregionen med arbetet i Turkiet, Mellanöstern och Afrika.

Comments are closed.