Axelent i partneravtal med Dassault Systèmes

Axelent Engineering, ett svensktbolag med automation som specialområde, blir partner till 3D- och PLM-företaget Dassault Systèmes.

Franska Dassault Systèmes, med stor, internationell verksamhet inom 3D och Product Lifecycle Management (PLM)-lösningar, ingår ett strategiskt partneravtal på den svenska marknaden med Axelent Engineering. I och med partneravtalet får Axelent Engineering möjlighet att erbjuda kraftfull programvara och stöd till kunder genom olika produkter inom PLM från Dassault Systèmes, med hjälp av Dassaults V6-plattform.

Axelent Engineering (tidigare Hestra Automation AB) är ett svenskt företag med huvudkontor i småländska Gislaved, har närmare 40 års erfarenhet av automationsindustrin. Kärnverksamheten är att skapa lönsamma produktionsflöden genom processanalys och utveckling, tillverkning och service av robot- och specialmaskiner för tillverkningsindustri i Norden och Europa.

– Vårt primära syfte är att öka våra kunders lönsamhet under lösningarnas hela livscykel. Att "skapa verkligheten innan den inträffar" ger förutsättningar för högre innovationsmöjligheter, minimerade risker och därmed också minskade kostnader för kunden. Samarbetet med Dassault Systèmes och användandet av den visionära V6-plattformen gör oss till en ännu mer komplett partner för industrin när det gäller innovativa och lönsamma flöden, säger Richard Skogward, vd på Axelent Engineering.

V6-plattformen, med verktygen ENOVIA, CATIA, DELMIA och 3DVIA, är skapad av Dassault Systèmes med syfte att hjälpa kunder att skapa, dela, testa och uppleva produkter i 3D och ett gemensamt mål med samarbetet är att skapa en enkel väg även för små och medelstora industriföretag att dra nytta av verktygen; exempelvis lösningar för att testa nya grepp och förändringar virtuellt, eliminera omvägar och flaskhalsar i processen, och erbjuda kund- och konsumentanpassade produkter utan att kostnaderna skenar iväg, enligt ett pressmeddelande

Comments are closed.