Avago köper LSI Logic

Komponenttillverkaren Avago har lagt ett bud på LSI Corporation, värt 6,6 miljarder dollar. Företagen är överens om affären och det innebär att ett av de äldsta och mest välkända halvledarföretagen försvinner som eget företag.

LSI Corporation har gått igenom stora förändringar sedan företaget startades 1981 som LSI Logic. Länge var företaget ett av de största ASIC-företagen och det var en av pionjärerna bakom grindmatristekniken. Därefter gick LSI Logic allt mer över till att tillverka standardkomponenter för datakommunikation och datalagring. Det är också områden där man haft framgångar.
Avago har också en lång historia. Företaget var länge Hewlett Packards halvledarverksamhet (senare Agilent), men 2005 köptes verksamheten ut till att bli ett eget företag. Avago är idag baserat i Singapore, men har fortfarande mycket av verksamheten kvar i Kalifornien. Företaget tillverkar framför allt högfrekvenskomponenter och komponenter för optokommunikation.
För Avago innebär köpet av LSI Corp att man kan expandera strategiskt och höja sig över företag som till exempel Applied Micro, PMC Sierra och Cavium. I stället hamnar man i samma storleksklass som Broadcom och Freescale. Man får också ett produktprogram som är bredare och betydligt bättre riskspridning.
Budet från Avago innebär att LSI Corporations aktieägare får 11.15 dollar per aktie. Affären uppfattades positivt av aktiemarknaden och Avagos aktier steg också kraftigt.


Abhi Talwalkar tog över som CEO för LSI Corporation 2005

Comments are closed.