Åtta nya STING FastForward-bolag

De åtta Internet/mediebolag som ingår i den tredje omgången av Stings acceleratorprogram Fastforward har presenterats. Nytt för hösten är att varje startur får en kvarts miljon kronor från investeringsföretaget Propyl Capitol, som STING lanserade tidigare i vår, för att ytterligare snabba på deras utveckling.

 

Åtta startups har nu valts ut bland 120 sökanden till Stings 4-månaders acceleratorprogram för Internet/mediebolag. Företagen representerar produkter och tjänster inom både B2B och B2C, bland annat inom live streaming, edtech, bostadsuthyrning, digital rekrytering och nästa generations TV-tablå. Entreprenörerna bakom bolagen har imponerande bakgrunder, där Spotify, McKinsey, TV4 och Telenor bara är ett axplock av de branschjättar som grundarteamen närmast kommer från.

– Kvalitetsnivån på både affärsidéer och entreprenörer går spikrakt uppåt för varje ny ansökningsperiod, vilket verkligen har spetsat till urvalsprocessen och gjort att konkurrensen hårdnat. Höstens team visar på en dynamik och kompetens som vi är mycket stolta över att få presentera, säger Peo Nilsson, ansvarig affärscoach för STING FastForward-programmet.

Redan från starten kommer entreprenörerna att bygga upp nära relationer med investerarna bakom Propel Capital. Ett 20-tal framgångsrika affärsänglar, däribland Carl Palmstierna, Kristofer Arwin, Jan-Eric Ramberg och Hampus Jakobsson, har gått samman för att investera i STINGs Internet/medie- och ICT-bolag. Under de kommande 12 månaderna kommer Propel Capital, förutom satsningen i FastForward-bolagen, att göra ytterligare fem-tio investeringar om 250 000-500 000 kronor, exklusivt i STING-bolag inom internet/media och ICT.

– Propel ger mig möjligheten att på ett professionellt och strukturerat sätt utvärdera olika investeringsmöjligheter och är förhoppningsvis en bra grogrund för nästa stjärnskott, säger Carl Palmstierna, en av Sveriges mest aktiva affärsänglar och investerare i Propel Capital. Det är väldigt stimulerande att stötta unga entreprenörer samtidigt som man vill ha en bra riskjusterad avkastning.

För bolagen väntar nu 20 veckor av intensiv coachning av STINGs erfarna Internetcoacher med spetskompetens inom bolagsbyggande och affärsutveckling. Fokus ligger på att genom “Lean Startup”-metodiken öka utvecklingstakten och utmana och vässa erbjudandet mot kunder. Den nya batchen får även nära stöd inom kommunikation och rekrytering, samt tillgång till STINGs breda externa nätverk av industriexperter och investerare.

STING erbjuder bolagen gratis kontorsplats på SUP46 i centrala Stockholm under programmets gång. I januari avslutas FastForward med en demodag, där bolagen på ett stängt event får presentera sina affärsidéer för exklusivt inbjudna investerare, potentiella partners och journalister.

Här är de åtta bolag som ingår i höstens omgången av STING FastForward, FFW_03:

EdQu www.edqu.se
EdQu utvecklar digitala test inom skolans olika ämnen tillsammans med kraftfulla analysverktyg. Med hjälp av EdQus test får elever ökad förståelse för sina kunskaper och vad de kan göra för att förbättra dem. Analysverktyget hjälper lärare, skolledare och huvudmän att, utifrån elevernas resultat, bättre förstå kunskapsutvecklingen och hur den kan förbättras.

Digger www.digger.fm (ej live)
Digger är ett nytt sätt att lyssna på, spela in och dela med sig av intervjuer och berättelser. Alla har något att berätta – med Digger kan det spelas in mobilt och delas med vänner och följare.

Gotogo www.gotogo.se
Gotogo utvecklar molntjänster som förenklar och effektiviserar kommunikation med rörlig media på digitala plattformar. Genom Gotogo ges användaren intuitiva funktioner i gränssnittet så att fler kan engageras i att skapa innehåll och att det går att skapa varumärkesbyggande kommunikation i den dagliga verksamheten.

Gro Play www.groplay.se
Gro Play är en kreativ studio som utvecklar digitala appar, leksaker och fysiska spel som uppmuntrar barn att lära sig om sociala och hållbarhetsfrågor på ett underhållande och inspirerande sätt. Idag finns redan fem app-spel ute på den internationella marknaden som tillsammans har laddats ner över 150,000 gånger.

Liveguide www.liveguide.info
Liveguide är en gratistjänst och tablålösning för direktsänd video på nätet. Upptäck, upplev, och var uppdaterad på det som händer i världen just nu med nästa generations TV-tablå.

Qasa www.qasa.se
Qasa erbjuder en digital plattform för andrahandsuthyrning av bostäder som skapar en smärtfri och mer personlig upplevelse för både bostadssökande och uthyrare. Uthyraren är garanterad att få betalt i tid, och Qasa samordnar visningstider, kontrakt och allt annat på ett och samma ställe.

SelfieJobs www.selfiejobs.net
Genom att använda samma teknologi som ledande app-datingtjänster gör SelfieJobs det snabbt och smidigt att söka lediga jobb eller praktikplatser direkt i mobilen. För att skapa ett djup använder tjänsten korta videopitchar. SelfieJobs finns nu i en beta-version och lanseras under hösten.

Sudio www.sudio.se
Sudio är ett livsstilsvarumärke som designar, utvecklar och säljer eleganta hörlurar. Företaget har sedan lanseringen av hörluren ”KLANG” vuxit och ska under hösten fortsätta sin resa mot den asiatiska marknaden med ett unikt helhetskoncept för butiker.

Comments are closed.