Atom-processor med FPGA

Intel lanserar sex nya komponenter där man kombinerat en Atom-processor med ett FPGA-chip. Kombinationen gör det enklare för kunder att utveckla och marknadsföra specialanpassade produkter för till exempel industrimaskiner eller portabel medicinsk utrustning.

Intels produkter tillhör Intel Atom E600C-processorserien och bygger på en Intel Atom E600-processor i kombination med en Altera Arria II GX FPGA (Field Programmable Gate Array) i en gemensam kapsel. De bägge chipen kommunicerar via PCI Express.
Den nya processorn möjliggör kortare ledtider för att lansera differentierade produkter på marknaden, eftersom den förenklar designprocessen och erbjuder större flexibilitet. Intel Atom E600C-serien kan anpassas för en rad olika standardiserade och användaranpassade gränssnitt. Den har även fördelen av att vara utrymmessnål då alla funktioner levereras i ett integrerat paket och tillverkare kan få support direkt från Intel under utvecklingen av produkter.
Atom E600C-serien har förlängd livscykelsupport på sju år, vilket tillsammans med dess flexibilitet gör den lämplig för inbyggda system inom många olika områden. I serien ingår Intel Atom E665CT, E645CT, E665C, och E645C, som beräknas finnas tillgängliga inom 60 dagar, samt E625CT och E625C, som är tänkta att lanseras under första kvartalet 2011. Processorerna kostar från 61 till 106 dollar i volymer om 1 000 enheter.

Comments are closed.