Atom med grafik

Intels nya Atom-processorer har grafikfunktioner integrerade direkt i processorn. Det innebär färre komponenter och lägre energiförbrukning.

Den senaste plattformen för netbook-datorer består av den nya Intel Atom N450-processorn och kretsuppsättningen NM10 Express. För instegsmodeller av stationära datorer består plattformen av Intel Atom D410 eller den dubbelkärniga D510, samt kretsuppsättningen NM10 Express.
Utöver grafikfunktioner är även minnesstyrenheten integrerad i den nya Atom-processorn, vilket reducerar antalet kretsar som krävs för plattformen till två istället för tre som tidigare. Netbook-plattformen kommer att bli i genomsnitt 20 procent mer strömsnål än den tidigare generationen trots att formatet krymper med mer än hälften. Detta möjliggör mindre enheter med längre batteritid.
N450 är en Atom-processor med en kärna, 512 kilobyte L2-cache och 7 watt total TDP, inklusive kretsuppsättning. D410 för stationära datorer har även den en processorkärna, 512 kilobyte L2-cache samt 12 watt total TDP inklusive kretsuppsättning. D510 för stationära datorer har dubbla kärnor, en megabyte L2-cache och 15 watt total TDP inklusive kretsuppsättning. Samtliga nya Atom-processorer körs med en klockfrekvens på 1,66 GHz.

Comments are closed.