Kitron i storaffärer

Kitron AS har i sin fabrik i Arendal, Norge, genomfört ett avancerat test i form av ett utvecklingsprojekt på uppdrag av Lockheed Martin. Projektet handlar om att leverera undersystem till stridsflygplanet Joint Strike Fighter (F-35).

Dagens leveranser till Lockheed Martin ligger i storleksordningen 10 – 20 miljoner norska kronor. Det nya samarbetet ger i framtiden möjlighet att offerera kontrakt för med en miljard kronor.
– Lockheed Martin har pekat ut Kitson med anledning av dess inriktning på att ständigt genomföra nya processförbättringar och kostnadsminskningar för kunder, säger Bob Höglund, LMMS2 Subcontracts Manager vid Kitron.
Norge är ett av de länder som deltar i JSF-programmet, i ett licensavtal mellan Kitron ASA och Lockheed Martin Maritime Systems and Sensors. Kitron kommer att svara för test, underhåll och reparationer av den integrerade bakplansenheten i F-35 Joint Strike Fighter.
Ett annat stort avtal innebär att Kitron ASA köper 100 procent av aktierna i Veru Electronic GmbH for 700 000 euro på kontantfri basis. Genomföringen av transaktionen förutsätter att ett avtal om finansiering i reda pengar uppnås. Målet är att slutföra affären i början av 2010 och att då göra Veru till ett helägt tyskt dotterföretag till Kitson ASA.

 

Comments are closed.