ARM köper Bluetooth-företag

Brittiska ARM meddelar att de förvärvat Wicentric, en Bluetooth Smart stack- och profil-leverantör, och Sunrise Micro Devices (SMD), en leverantör av sub-1 volt Bluetooth radio-IP.

Båda företagens IP kommer att integreras och forma ARM:s Cordio-portfölj. Denna portfölj kommer att komplettera ARM:s befintliga processorer och fysiska IP:ar inriktade på slutmarknader för lågeffekts trådlös kommunikation såsom för Internet of Things (IoT).

Wicentric är en privatägd leverantör av Bluetooth Smart mjukvarulösningar och fokuserar på att möjliggöra utveckling av lågeffekts trådlösa produkter. Deras sortiment omfattar Bluetooth protokollstack och profiler för att skapa driftskompatibla intelligenta produkter och länkskikt för kiselintegration.

SMD är också en privatägd leverantör men av radio- IP-lösningar, inklusive ett redan kvalificerat, fristående radioblock med tillhörande firmware. Centralt för alla SMD:s radioenheter är att de kan försörjas med under 1 volts spänning vilket gör att radion kan drivas mycket längre på batterier eller skördad energi, enligt Arm.

ARM:s Cordio-portfölj finns tillgänglig för omedelbar licensiering.

Förvärven är en vidare satsning på sakernas Internet. Tidigare i år meddelade ARM att de samarbetar med IBM och att man tagit fram ett ARM mbed ”starter kit” för just IoT-applikationer. Denna startsats innehåller ett ARM mbed-aktiverat utvecklingskort från Freescale med en ARM Cortex-M4-baserad processor, tillsammans med en sensor IO-applikationssköld. ARM och IBM kommer att fortsätta att arbeta tillsammans för att skapa sätt att ansluta intelligenta enheter till molnet.

Comments are closed.