Apple överklagar

Apple har överklagat en dom vars utslag innebär att Apple ska betala Mirror Worlds LLC totalt hela 625,5 miljoner dollar för patentintrång i tre patent inom området hur dokument kan visas digitalt, rapporterade Bloomberg News igår.

Apple stämdes 2008 av Yale University professorn David Gelernter, som är grundare av Mirror Worlds, avseende Apple’s patentintrång i produkter såsom iPod musikspelare, iPhone och Mac-datorer och som avser hur dokument visas på en datorskärm. Vissa anspråk lämnades därhän innan målet fördes över till en domstol.

Enligt domen ska Apple betala 625,5 miljoner dollar till Mirror Worlds, rapporterar Bloomberg News.

Apple menar att det finns utestående frågor i två av de tre patenten och att patentägaren också genomför en “triple dipping” om de får möjlighet att få 208,5 miljoner dollar för var och ett av patenten.

Rättegången fokuserar nu på Spotlight, Time machine och Cover Flow i Apples Mac-operativsystem OS X, Iphone, Ipod, och Ipad. Med Cover Flow kan användaren skrolla musikalbum i Itunes bibliotek. Coverflow kan även användas för att leta efter annat material lagrade i en Mac-dator.  Spotlight söker av datorns hårddisk medan Time Machine automatiskt lagrar kopior av filer.

625,5 miljoner dollar är den näst största skadeståndsdomen under 2010 och det fjärde största i USAs historia. Apple hade 45,8 miljarder dollar i kontanter och säkerheter den 26 juni, enligt Bloomberg.

Comments are closed.