Luleåföretagare får pris i Kina

Luleåföretaget Arktalas Labs vd Jan Johansson har i dagarna varit på plats i Kina där han mottagit ”Chinese friendship award” som uppges vara det mest ärofyllda priset en utländsk expert kan få.

Priset, som instiftades 1991 av den kinesiska regeringen och ges årligen till 50 utländska personer som på olika sätt genom sin expertis bidragit till Kinas sociala och ekonomiska utveckling.

Det är genom sitt lyckade samarbete med ZTE som Jan Johansson rönt stor framgång. Han har under sina arbetsresor till Kina hittat ett effektivt och pedagogiskt sätt att kommunicera med sina kinesiska kollegor, språkbarriärerna till trots, enligt ett pressmeddelande.

– Med en stor portion ödmjukhet och en whiteboardtavla kommer man långt. Det viktigt att lära sig de kulturella skillnaderna som finns, på så sätt kan man snabbare bygga upp ett ömsesidigt förtroende, vilket ger ett effektivt samarbete, säger Jan Johansson.

Arbetet på ZTE har bland annat bestått i att utveckla signalbehandlingsalgoritmer samt hur dessa skall realisera i hårdvarukomponenter. Arbetet har utförts tillsammans med ZTEs forsknings- och utvecklingsteam i Shenzhen i södra Kina.

Comments are closed.