Allt fler byter ut sina maskritare

Mycronic AB har fått ytterligare en order på ett maskritarsystem som ersättning till ett äldre system för tillverkning av fotomasker för bildskärmar. Systemet är beräknat att levereras till en kund i Asien under andra halvåret 2017.

Mycronic har en unik ställning som den enda leverantören i världen av utrustning för tillverkning av avancerade fotomasker och har levererat cirka 70 maskritare för bildskärmstillämpningar. Cirka hälften av dessa är äldre än 10 år. Att underhålla dessa system blir mer och mer utmanande och en del av Mycronics kunder med äldre maskritare har dessutom behov av en mer modern produktionsutrustning.
Mycronic erbjuder ett skalbart system, byggt på Prexision-plattformen, i utbyte mot ett äldre system. Kunderna ges möjlighet att öka produktiviteten och får samtidigt en långsiktig servicelösning.
– Våra kunder fortsätter att byta in äldre system. Den här ordern är den tredje i år och den sjätte sedan introduktionen av vårt erbjudande. En skalbar maskritare ger kunden många fördelar, framför allt fortsatt hög produktivitet, säger Magnus Råberg, affärsområdeschef för mönsterritare på Mycronic AB.
Prisnivån på ett ersättningssystem byggt på Prexision-plattformen ligger normalt i spannet 12–16 miljoner USD, beroende på konfiguration och typ av inbytessystem.

Comments are closed.