Komplett datacenter i modul

Electric lanserar en serie nya mikrodatacenter. Det handlar om kompletta lösningar i standardiserad formfaktor som levereras färdig med kraftförsörjning, kylning och administrationsmjukvara för hantering. Modulerna kan snabbt skalas upp i kapacitet och i och med att datakraften hamnar  nära användaren kan svarstiderna i applikationerna kortas.

 

– Vi tror att behovet av edge computing, det vill säga när datakraften flyttas närmare användaren, kommer att öka i framtiden, säger Anders Åkergren, Senior Enterprise Partner Manager på Schneider Electric. Allt fler uppkopplade enheter ska kommunicera med varandra i realtid. När marknaden investerar i Internet of things, ökar behovet av korta svarstider och det ställer krav på korta kommunikationsvägar rent fysikt.
Schneider Electrics Micro Data Center levereras i en container eller ”stand-alone” rackskåp komplett med strömförsörjning med backup (UPS), mjukvara för övervakning och management av kraftdistribution, klimat, kyla, och säkerhet. Allt levereras till kunden monterat, testat och klart att använda.
Analysföretaget Gartner bekräftar trenden mot mobila mikrodatacenters:
– Vi har redan sett hur användandet av mikrodatacenter ökar. Med en innesluten, skalbar lösning som kan fjärradministreras blir det möjligt för IT-chefen att minska kostnaderna och samtidigt möta skiftande behov, säger David Cappuccio, vice VD och chef för infrastrukturanalys vid Gartner.
De nya mikrodatacenterlösningarna, som lanseras på den europeiska marknaden under 2016, omfattar:
SmartBunker SX: för serverrum
SmartBunker CX: optimerad för kontorsmiljöer
SmartBunker FX: ruggad lösning för krävande miljöer
SmartShelter: ruggad lösning med multipla rack för alla typer av miljöer

Comments are closed.