ADI lanserar 24 GHz nedkonverterare

Analog Devices (ADI) meddelar att de lanserar en starkt integrerad flerkanalsmottagare som konverterar 24 GHz till basbandssignaler. Den ska enligt ADI ha branschens bästa kombination av lågt brus, hög linjäritet och låg strömförbrukning.

MMIC:n, döpt tillADF5904, är en nedkonverterande 4-kanalsmottagare med en brusfaktor på10 dB, vilket ska vara 3 dB bättre än konkurrerande enheter och som förbrukar 50 procent mindre energi, hävdar ADI. Den kommer i en 5 × 5 mm LFCSP plastkapsel och var och en av de fyra kanalerna har en enkeltrådsavslutad anslutning till fyra individuella antenner som enligt företaget förenklar RF transmissionsledningsdesign och mönsterkortslayout. Den kan anslutas till företagets fyrkanals A/D-omvandlare och chipet innehåller också en integrerad temperaturgivare som ska eliminera behovet av de diskreta sensorer som annars kan kräva ytterligare tid och resurser för kalibrering under systemmontage och test.

Rx kanalförstärkningen anges till 22 dB, P1dB till-10 dBm och effektförbrukningen till 0,5 mW med alla fyra kanaler ”påslagna”. LO ingångsområdet är -8 dBm till +5 dBm, Rx till IF-isoleringen 30 dB och RF signalbandbredden anges till 250 MHz.

Tillämpningarna hittas inom ADAS för fordon, mikrovågs radarsensorer och industriella radarsystem.

Chipet finns tillgänglig nu till ett pris av 22,50 dollar per styck vid kvantiteter om 1000 stycken Till Kretsen finns också ett utvärderingskort som kostar 400 dollar.

Comments are closed.