Ny vd för Fingerprint Cards

Jörgen Lantto tar över posten som vd för Fingerprint Cards AB. Han utsågs till tillförordnad vd i höstas då företagets ordinarie vd Johan Carlström blivit misstänkt för grovt insiderbrott och tvingades ta time-out.

Jörgen Lantto

Johan Carlström kommer fortsatt att verka i bolaget och fokusera på affärsutveckling. Jörgen Lantto, som rekryterades till FPC som teknikchef i december 2012, har varit tillförordnad vd i bolaget sedan september förra året.

– Johan Carlström tillträdde som vd för FPC i maj 2009. Under Johans ledning har FPC utvecklats från ett litet utvecklingsbolag med en produkt (areasensorn) på en marknad (banker i Kina) till dagens ställning som den världsledande leverantören av fingeravtryckssensorer för den globala mobilindustrin. Under perioden Johan har lett FPC har omsättningen ökat från 27 miljoner kronor till innevarande års prognos om +1 500 miljoner kronor. Organisationen har vuxit från 13 till drygt 180 medarbetare och bolagets börsvärde har ökat med 7 300 procent till dagens dryga 5,3 miljarder kronor, säger Urban Fagerstedt, styrelseordförande för Fingerprint Cards AB.

Comments are closed.