Accumulate AB tecknar kinesiskt samarbete

Svenska Accumulate AB och kinesiska Potevio har tecknat avtal om att införa innovativa mobila betalnings- och NFC-lösningar i Kina. Den första introduktionen hos kund kommer att ske under det andra kvartalet 2012.

Accumulate och Potevio har tecknat ett samarbetsavtal om att utveckla och distribuera säkra, innovativa och lättanvända mobila och finansiella samt autentiseringstjänster på den kinesiska marknaden. Projekten kommer att omfatta en unik NFC-lösning som får sin första utplacering hos kunder före sommaren i år. Andra projekt som sjösatts är mobila betalningslösningar för säker betalning av elräkningar.

– Detta avtal är en stor milstolpe för Accumulate och Accumule Asia. Vi är redan i diskussioner med stora aktörer inom den kinesiska finansiella branschen och telekombranschen. Så snart kommer nya projekt inom mobila betalnings- och autentiseringstjänster att startas baserat på detta samarbete, säger Kelei Wang, vd för Accumulate Asia Ltd.

– Vår mobila säkerhetsteknik och Potevios stora kunskaper inom telekom och tillverkningsindustrin och deras kundkontakter inom den kinesiska finansiella sektorn är en bra kombination. Den innovativa NFC-lösning som vi har utvecklat tillsammans med Potevio kommer att öppna upp för nya och intressanta mobila tjänster och projekt i Kina och på andra håll, säger Stefan Hultberg, vd för Accumulate.

Tjänster som utvecklats och distribueras inom ramen för detta samarbete kommer att stödja alla större mobila plattformar inklusive, Android, Blackberry, iPhone, Java och Windows, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.