Snabbare bildanalys med effektsnål Blackfin

Analog Devices nya Blackfin-processorer i ADSP-BF60x-serien, med dubbla käror och en ny, dedicerad bildaccelerator tar sikte främst på tillämpningar inom  datorseende.

ADSP-BF608 och ADSP-BF609 är optimerade för datorseende och har även en accelerator för videoanalys – Pipelined Vision Processor (PVP). PVP-enheten består av en uppsättning konfigurerbara processorblock som accelererar upp till fem jämlöpande bildalgoritmer för att ge höga analysprestanda.
Processorerna passar för avancerade förarstödsystem (Advanced Driver Assistance Systems, ADAS), datorseende inom industrin och säkerhets- eller övervakningssystem.
ADSP-BF606 och ADSP-BF607 levereras även utan PVP, för generella, digitala signalbehandlingstillämpningar som trådlös kommunikation, styrning av industriprocesser och övervakning eller skydd av elnät.
Samtliga fyra nya processorer har två 500-MHz-kärnor, det största on-chipminnet i Blackfin-familjen och har optimerats för låg strömförbrukning.
Andra funktioner som är optimerade för strömförsörjningseffektivitet är bland annat en ny växelmatris för dataöverföring med stor bandbredd, en stor uppsättning periferienheter och säkerhetsfunktioner. Typisk strömförbrukning för ADSP-BF609 är 400 mW

Comments are closed.