Liten modulär datorhall i 19-tumsteknik

Rittals senaste apparatskåp ”Modulsafe” ska ge skydd åt nätverks- och hårdvarukomponenter mot yttre påverkan. Den är utrustad med ett kylaggregat för ett anpassat och individuellt justerbart processklimat.

 

Det modulärt uppbyggda skåpet kan användas med valfri UPS. Det uppfyller därmed alla minimikrav, enligt företaget.

Ute i företagens olika verksamheter är den fysiska IT-säkerheten inte självklar. Där kan decentraliserade backups, LAN/WAN-enheter, routrar, bryggor eller gateways vara sårbara för brand, vatten, korrosiva rökgaser, stöld och inbrott.

Orsaken är ofta att det varit besvärligt och tagit plats att bygga ett lämpligt skalskydd. Men den tiden är förbi, hävdar företaget.. Rittal, som är ett välkänt företag inom apparatskåpssystem och systemtillbehör, presenterar nu en liten, modulär datorhall för 19”-teknik som uppfyller kraven.

– Möjligheten att avlägsna och återmontera Modulsafe utan att ta utrustningen ur drift är revolutionerande. Tack vare den modulära uppbyggnaden kan systemet byggas ut efter behov. IT-säkerheten växer i takt med företaget, säger Håkan Persson, marknadschef på Rittal Scandinavian AB.

Comments are closed.