ABB attraherar banbrytande studenter

ABB utses än en gång till en av världens mest attraktiva arbetsgivare för teknikstudenter, en förbättring jämfört med 2020 och rankas nu som nummer 36.

Universums årliga globala studentundersökning omfattar hundratusentals studenter runt om i världen. Bland teknikstudenter som listade ABB bland sina ideala arbetsgivare fanns i år den största andelen ”banbrytare”.

Denna nyligen identifierade studentkategorin i Universums data innefattar de som uttrycker det starkaste önskemålet att få arbeta i ett dynamiskt team med starkt fokus på innovation, samarbete och entreprenörskap. De unga talangerna fokuserar också på att ta till sig den senaste tekniken för att skapa nya och spännande produkter och leda utvecklingen inom det valda ämnesområdet.

ABB har också än en gång utsetts till en av världens mest attraktiva arbetsgivare bland teknikstudenter. Man förbättrar resultatet i den övergripande årliga rankningen jämfört med 2020 och rankas nu som nummer 36 på topp-71-listan över de globala arbetsgivare som studenterna beaktar.

– Vi är mycket stolta över att ABB erkänns som den arbetsgivaren med högst andel bland ’banbrytande studenter’ inom teknik i Universums talangstudie och att vi än en gång är en av världens mest attraktiva arbetsgivare 2021, säger Carolina Granat, HR-chef för ABB-koncernen. Då ABB är engagerat i att stötta och främja nästa generations talanger vilka i sin tur blir den framtida arbetskraften är jag särskilt glad över den yngre generationens förtroende för ABB i sitt val av arbetsgivare.

Undersökningsresultaten bygger på svar från cirka 221 000 studenter inom handel, IT och teknik från de 10 största länderna i världen (Brasilien, Kanada, Kina, Frankrike, Tyskland, Indien, Italien, Ryssland, Storbritannien och USA). Undersökningen har utförts av Universum – en global kunskapsledare inom arbetsgivarprofilering med över 30 års erfarenhet – och man bad studenterna att utvärdera arbetsgivare baserat på 40 olika egenskaper. Resultaten rankar de företag studenterna helst ville arbeta för.

Comments are closed.