AAEON lanserar nytt kompakt Pico-ITX-kort

Industridatortillverkaren AAEON meddelar att de nu släppt ett nytt liten Pico-ITX-kort som mäter 100 mm x 72 mm och som är bestyckat med en dubbelkärnig 1,6 GHz Intel Atom N2600-processor och en Intel NM10 Express chipuppsättning.

 

Företagets nya kort döpt till Pico-CV01 uppges leverera hög prestanda per watt med en kompakt formfaktor, för att möta kraven från industrin och olika inbyggda, fläktlösa applikationer.

AAEON:s Pico-CV01 stödjer ett mini-HDMI-gränssnitt (ljud/video) och on-board 18-bitars singelkanal LVDS. Pico-CV01 har även stöd för en DDR3 800 SODIMM upp till maximalt 2 GB minne, ett SATA2.0-gränssnitt, två COM-portar, fem USB 2.0-portar, ett 4-bitars DIO-gränssnitt, en Gigabit Ethernet-port, ett mini-Card (halv storlek) som kan fås att stödja mSATA-moduler för lagring och en DC 12 V-ingång. Detta kort är litet men har en korttjocklek på 1,8 mm för att vara mer styvt och motstå det tryck som utövas från den installerade kylflänsen, och därmed minska risken för sprickor över tid.

AAEON meddelar också att om en Windows-plattform används går det att enkelt skapa sitt eget användargränssnitt utan ytterligare kodning helt enkelt genom att ladda ner AAEON:s egenutvecklade ”Hi-Safe”-program. Med hjälp av denna tjänst kan Pico-CV01 anpassas för att passa så gott som alla typer av program och system. AAEON erbjuder kundanpassade tjänster för systemutvecklare och stöder alla de vanliga operativsystemen såsom Windows XP, Windows 7 och Linux Fedora, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.