765 MHz analysbandbredd och 20 GHz CW

National Instruments lanserar en vektorsignalanalysator (VSA) som kan ta in signaler upp till 26,5 GHz med 765 MHz bandbredd dessutom en 20 GHz signalgenerator för snabb switchtid av kontinuerliga signaler (CW). Båda instrumentmodulerna har PXI-format.

National Instruments nya vektorsignalanalysator, NI PXIe-5568r har lågt brusgolv, -166 dBm/Hz upp till 1 GHz, hög linjäritet och lågt fasbrus, -129 dBc/Hz vid 800 MHz centerfrekvens. Analysatorn klarar från 20 Hz, alternativt upp till 14 eller 26,5 GHz och har upp till 765 MHz analysbandbredd i ett enda svep. Så bredbandiga signaler kan exempelvis vara radarsignaler, kommunikation via LTE-Advanced och vågformer från 802.11ac.
Det går att programmera FPGAn i VSAn med hjälp av systemdesignprogramvaran LabVIEW för att på så sätt skräddarsy instrumentet för avancerade testuppgifter.
Den nya 20 GHz signalgeneratorn, NI PXIe-5654 har en idealisk kombination av mycket lågt fasbrus och snabb switchtid (100 µs). Instrumentet passar kan exempelvis användas för att generera störande eller blockerande signaler, i avancerade testuppställningar för att studera distorsion från intermodulation liksom för olika tillämpningar inom elektronisk krigföring.
– NIs signalgenerator på 20 GHz för PXI har en fantastisk kombination av fasbrus och avstämningstid med en liten formfaktor – det är en perfekt kombination för att testa nästa generation av våra radarsystem, säger Lennart Berlin, senior specialist på mikrovågsmätteknik på Saab AB.
Ni PXIe-5654 kan generera kontinuerliga bärvågssignaler (CW) upp till 20 GHz. Men generatorn kan också moduleras med AM, FM, PM eller pulsmoduleras.
Fasbruset anges till -133 dBc vid 1 GHz vid 10 kHz offset.

 

Comments are closed.