24 inbyggda testportar i ny VNA från R&S

Rohde & Schwarz satsar vidare på lösningar för vektoriell nätverksanalys med många portar – något som behövs vid test av in-/utgångar till radiolösningar för många frekvensband, t ex för mobiltelefoni.  Nu lanserar man en VNA, R&S ZNBT, som kan ha från 8 upp till 24 inbyggda portar.

Hösten 2013 presenterade Rohde & Schwarz kopplingsmatriser för att ge upp till 48 portar tillsammans med en nätverksanalysator ZNB. Läs mer om det i artikeln Nätverksanalys med många portar .
Helt nya ZNBT ser inte ut som en traditionell nätverksanalysator. Instrumentets hela frontyta används för inkoppling av de 24 kanalerna. I stället används en yttre bildskärm med ”touchcontrol” för att presentera resultaten. Och det kan behövas en stor skärm, med tanke på all information som skall visas grafiskt: Ett testobjekt som kräver 24 portar kan resultera i 576 S-parametrar!
ZNBT täcker frekvensområdet 9 kHz till 8,5 GHz. Eftersom instrumentet inte kräver externa switchar kan det genomföra mätningar mycket snabbt. Rent konkret handlar det om 10 gånger snabbare tester än för ZNB + ZN-Z84 som redan är snabb:  2,7 sekunder.
24 integrerade kanaler borgar också för lägre switchförluster. 130 dB dynamik utlovas vid utnivåer upp till 13 dBm med stabila multiportsmätningar med hög precision och god repeterbarhet.

 

Comments are closed.