Huawei söker telekomtalanger

Idag startar tävlingen Telekomtalang 2014, Huaweis jakt på Sveriges telekomtalanger. Målet med tävlingen är att identifiera tio svenska universitets- och högskolestudenter som får delta i ett utbildningsprogram omfattande en inspirationsresa till Kina i sommar.

Programmet Telekomtalang 2014 ingår i Huaweis internationella satsning ”Telecom seeds for the future” och presenterades under MWC-mässan i Barcelona i februari 2014, som också välkomnades av Sveriges it- och energiminister Anna-Karin Hatt:
– Att etablera detta program för svenska studenter är ett högst välkommet initiativ och ett fantastiskt exempel på hur Huawei i sin roll aktivt bidrar till den digitala agendan i Sverige.
Årets program är det första av tre där Huawei årligen kommer att ge tio svenska talanger chansen att delta i programmet vilket innefattar allt ifrån kulturella kunskapsutbyten till professionell teknisk träning vid Huaweis högkvarter i Shenzhen i Kina och en insikt i ett av världens ledande teknik- och kommunikationsföretag.
Alla som idag studerar på universitet eller högskola i Sverige och har intresse och kunskap om telekombranschen kan anmäla sig till tävlingen. Tävlande bidrag kommer att utvärderas av en jury bestående av ledande personer från Sveriges telekombransch.
– Vi presenterar kontinuerligt nya satsningar inom forskning och utveckling i Sverige och det känns självklart viktigt att bidra till Sveriges digitala agenda, säger Wells Li, Sverigechef på Huawei Sverige. Något som programmet är ett utmärkt exempel på och som vi ser fram emot att genomföra.

Comments are closed.