Annons

Applikationsprocessor med big.LITTLE

LG presenterar företagets första egna mobila applikationsprocessor med namnet NUCLUN. Processorn bygger på en åttakärnig arkitektur med stöd för LTE-A Cat.6. NUCLUN kommer att ligga till grund för den nya modellen G3 Screen, som är en smartphone utvecklad specifikt för den koreanska marknaden och som lanseras denna vecka.

 

Applikationsprocessorn är baserad på ARM big.LITTLE-teknik vilket ger energieffektiva multitasking-egenskaper. Processorn har fyra kärnor på 1,5 GHz (ARM Cortex-A15) för höga prestanda och ytterligare fyra kärnor på 1,2 GHz (ARM Cortex-A7) för mindre krävande processer. Antalet aktiva kärnor kan justeras dynamiskt för att tillhandahålla allt mellan maximala prestanda och maximal energieffektivitet beroende på behoven från appar och kommunikation. NUCLUN har stöd för nästa generations 4G-nätverk, LTE-A Cat.6, vilket ger nedladdningshastigheter på upp till 225 Mbit/s med full bakåtkompatibilitet med befintliga LTE-nätverk.
LG G3 Screen, som är först ut med applikationsprocessorn NUCLUN, bygger vidare på LG G3:s designspråk, kamera och UX-funktioner. G3 Screen har en stor IPS-skärm på 5,9 tum med Full HD-upplösning och en HiFi-högtalare på 1 W. Modellen lanseras inledningsvis endast i Korea.

Comments are closed.