ZTE avser skapa fler innovationscenters

ZTE Corporation ska gå ihop med flera globala telekomjättar för att skapa tio internationella innovationscenters i Europa och Sydamerika. Företaget meddelar också att de avser att etablera ytterligare innovationscenters i Kina genom partnerskap med landets största teleokomperatörer.

De tio internationella innovationscentrum som planeras i europeiska länder såsom Spanien, Storbritannien, Frankrike och Tyskland, kommer att etableras genom samarbete med telekomoperatörer i de respektive länderna. Centren kommer att bestå av platsspecifika, kooperativa verksamheter inklusive laboratorier, och drifts- och testcenters. Deras fokus kommer vara att ta fram innovativa teknologier, produkter och modeller för affärsverksamheten.

De nya innovationscentren är inte ZTE:s första insatser avseende forskningssamarbeten. I början av juli tecknade ZTE en avsiktsförklaring med den tekniska högskola i Dresden i syfte att öppna ett forsknings- och utvecklingscenter i Tyskland. I Kina har ZTE etablerat samarbete med fyra forskningsinstitut och 19 universitet, inklusive Peking University och Tsinghua University, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.