Ytterligare två kretskort för SDR från ADI

Från Analog Devices ADI finns nu fyra lösningar för mjukvaruradio (SDR) för att snabbt kunna ta fram prototyper och utveckla SDR-system.

AD-FMCOMMS4-EBZ är en sändtagarmodul med FMC-kontakt och det senaste tillskottet bland Analog Devices enkanalslösningar för SDR. Lösningen bygger på den snabbt omställbara transceiverkretsen AD9364. Den kan programvarukonfigureras för att ge högsta RF-prestanda i 2400–2500 MHz-området eller för bredband i frekvensområdet 70 MHz – 6 GHz.
ADFMCOMMS3-EBZ är en transceivermodul med FMC-kontakt och har konstruerats för bredband (<200 kHz till 56 MHz kanalbandbredd) i frekvensområdet 70 MHz – 6 GHz, exempelvis handhållen radio och radio för frekvensluckor. Den bygger på RF-transceivern D9361 med två sändar- och två mottagarkanaler för 2×2 MIMO. Denna krets ingår även i den aviserade FMC-modulen ADFMCOMMS2-EBZ som alltså även den skall kunna användas för 2×2 MIMO.
I Analog Devices nya FMC-moduler ingår hårdvarubeskrivande språk (HDL) och alla drivrutiner som krävs för att konstruktören snabbt ska kunna provköra SDR-plattformen och därmed minska den tid och risk som är förknippad med systemutvecklingen.

 

Comments are closed.