Xilinx förvärvar PetaLogix

Xilinx, Inc. meddelar att bolaget förvärvat det australiensiska företaget PetaLogix Anledningen uppges vara att inbyggda Linux-lösningar blivit “must-haves” i ett växande antal inbyggnadsapplikationer som använder sig av Xilinx ”All Programmable”-teknik.

Tillskottet av PetsLogix och deras PetaLinux-teknik avser stärka Xilinx kapacitet och engagemang i att leverera bästa möjliga Linuxlösningar till sina kunder.

"PetaLogix har varit en viktig aktör bakom det växande införandet av Xilinx programmerbara tekniker för inbyggnadsmarknaden, först genom Linux-distribution för MicroBlaze och PowerPC-processorer och nu en Linux-distribution och verktygskedja för Zynq-7000 ”All Programmable SoC", säger Tomas Evensen, chefsforskare för inbyggd programvara på Xilinx. "Med sin teknik, verktygsuppsättning och expertis är PetaLogix-teamet unikt positionerat för att hjälpa Xilinx att ytterligare förkorta ”tid-till-marknaden” och aggressivt driva på tillväxten inom området inbyggnad, och inom alla de viktiga vertikala marknadssegment som vi servar."

PetaLogix grundades 2005 av Dr John Williams medan han var Research Fellow vid University of Queensland, innan avknoppningen till ett privatägt företag 2007. PetaLogix flaggskepp PetaLinux SDK är en embedded Linux-lösning som bygger på avancerad, patentskyddad teknologi som utvecklats av och köpts från University of Queensland. Den används nu av många ledande företag inom branscherna kommunikation, fordon, medicinteknik och industri, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.