WiFi-plattform för ljud

Microchip lanserar fjärde generationen av JukeBlox, en plattform för audioprodukter

 

Den nya utvecklingssatsen för programvara (SDK) till JukeBlox 4 tillsammans med företagets modul för CY920 Wi-Fi- och Bluetooth-nätverk inkluderar nästa generation av dubbelbandig Wi-Fi-teknik, MultiZone/multirum-funktioner, AirPlay- och DLNA-anslutning. Den certifierade CY920-mediamodulen för Wi-Fi- och Bluetooth-nätverk är baserad på Microchips nya, billiga processor DM920 för Wi-Fi-nätverksmedia, som integrerar 2,4 GHz och 5 GHz 802.11a/b/g/n Wi-Fi, höghastighets-USB 2.0 och Ethernet-anslutning. Högtalare som utnyttjar 5 GHz bandet undviker RF-trängseln på 2,4 GHz-bandet, vilket resulterar i färre ljudavbrott och möjlighet att använda ett större antal högtalare i ljudsystem för flera rum eller hela hem.
DM920-processorn för Wi-Fi-nätverksmedia har även integrerade dubbla 300 MHz DSP-kärnor som kan minska eller utesluta behovet av dyra fristående DSP-kretsar. Ett PC-baserat grafiskt användargränssnitt (GUI) förenklar användningen av en förutvecklad svit av DSP-standardalgoritmer för högtalaravstämning, inkluderande en 15-bandig ljudutjämnare, multiband-komprimering av dynamiskt område, förinställning av utjämnare och olika typer av filter.
Med hjälp av JukeBlox 4 kan produktutvecklare bygga lösningar som är utrustade att direkt strömma molnbaserade musiktjänster som exempelvis Spotify Connect, Qobuz, Rhapsody, Deezer m m och använda mobil utrustning för fjärrkontroll. Det gör att den mobila utrustningen kan vara var som helst i Wi-Fi-nätet utan att musiken avbryts, och förlänger dessutom batteritiden. JukeBlox-tekniken fortsätter att erbjuda sömlöst stöd oavsett plattform för iOS, Android, Windows 8 och Mac, tillsammans med ett fullständigt utbud av audio-kodekar och funktioner som underlättar installering av nätverk.

Comments are closed.