VR för att träna Englands sämsta fotbollslag

Virtual Reality ger en verklighetsnära upplevelse och gör att man kan ta del av händelser och upplevelser på ett helt nytt sätt. Men kan det till och med hjälpa fotbollslaget som utnämnts till Englands sämsta lag? Samsung tog hjälp av den brittiska fotbollslegenden Harry Redknapp för att ge New Mills AFC det största motivationstalet – någonsin.

 

Fotbollslagget New Mills AFC spelar i ”The Evo-Stik League Northern Premier” och säsongen 2015/16 har minst sagt varit tuff för dem. Inte en enda seger och en målskillnad på -130 talar sitt tydliga språk. Inför säsongens sista match fick laget ta del av ett motivationstal av ingen mindre än fotbollslegenden Harry Redknapp. Hela laget utrustades med Samsung Gear VR-glasögon och med hjälp av Virtual Reality riktade sig Harry direkt till spelarna och gjorde sitt yttersta för att motivera laget att gå ut och ta tre poäng.
– Det finns en oerhörd kraft i VR-tekniken som vi ständigt utforskar för att hitta användningsområden som kan bidra till att människor utvecklas inom en rad områden, säger Adam Fors, nordisk marknadschef på Samsung. Vårt fotbollsexperiment är ett bra exempel på det där vi med hjälp av Harry Redknapp testar en metod att motivera ett lag till att känna sig som vinnare inför avspark.
Samsung har de senaste åren genomfört en rad projekt med Virtual Reality (VR) för att undersöka teknikens förmåga att förmedla empati och bidra till positiva beteendeförändringar. För en tid sedan gjorde man det till exempel möjligt att via VR uppleva ett flyktingläger i Jordanien utifrån en 12-årig flickas perspektiv i ett samarbete med UNHCR. Det senaste projektet som just avslutats nu under maj har undersökt VR-teknikens möjlighet att påverka motivationen hos fotbollsspelare.
New Mills AFC må vara kända som Englands sämsta fotbollslag, men de medger själva att de gick in på planen som hjältar.
– To be transformed into a professional footballer for 5 minutes, it was amazing, säger Michael Boateng, spelare i New Mills AFC.

Comments are closed.