Volymproduktion av nytt gyro

VTI Technologies, med huvudkontor i Vantaa, Finland, har startat volymproduktion av vad som uppges vara världens minsta och strömsnålaste 3-axlade gyrosensor med digital utgång.

 

Hemelektronik är den snabbast växande MEMS-marknaden. Enligt iSuppli’s marknadsprognoser kommer marknadsstorleken för 3-axliga gyroskop överstiga 200 miljoner kretsar i år. Tillväxten är särskilt snabb tack vare framgångarna för spel, smarta telefoner, Tablet-PC och de många nya tillämpningarna.

Det har VTI tagit fasta på och har därför utvidgat sitt produktsortiment, med start redan förra året, för att möta den mycket snabbt ökande efterfrågan inom hemelektronikindustrin. Under hösten 2010 meddelade företaget att de tagit fram världens minsta, digitala 3-axlade gyrosensor som dessutom uppges förbruka minst effekt. VTI menar att introduktionen varit så framgångsrik att de nu väljer att starta volymproduktion.

"CMR3000:s låga strömförbrukning, utmärkta känslighet, stabilitet och storlek passar perfekt med kraven från tillverkarna av hemelektronik", säger Pekka Kostiainen, produktchef på VTI. "CMR3000 är optimerad för användargränssnitt och spelapplikationer. På grund av kraven från spelindustrin är mätområdet +/- 2000 dps med valbar mätbandbredd. När det gäller mobiltelefoner medger kapsling på wafernivå en minsta storlek på 3,1 x 4,2 x 0,8 mm, med digital SPI och I2C-gränssnitt, vilket är en klar fördel. "

Den kraftiga efterfrågan på 3-axlade gyron kan få marknaden orolig angående tillgången på komponenter. Det har VTI tagit till sig och utformat kretsen på så vis att konkurrerande tillverkares komponenter kan användas utan att ändringar av layouten behöver göras.

Comments are closed.