VoIP-gateway för Wi-Fi i hemmet

ZTE lanserar ZXHN H368A,, en VDSL VoIP-gateway som stödjer den senaste 802.11ac Wi-Fi-standarden. Med sitt stöd för 2,4 GHz och 5 GHz bandbredd gör produkten det möjligt för hemmens trådlösa nätverk att komma upp i Gbit/s-hastigheter och kunna leverera bandbreddskrävande hd-videotjänster.

Utvecklingen av tjänster som IPTV (TV över internet) från bredbandsoperatörerna och OTT-video (over the top) från tv/video-bolagen, i kombination med en ökad användning av smartphones och surfplattor, har lett till att kunderna ställer allt högre krav på bandbredden för de trådlösa nätverken de har i hemmet. 2,4 GHz Wi-Fi är inte optimerat för hd-videotjänster, som kräver en hög bandbredd och stabil anslutning, då den begränsas av otillräckliga spektrumresurser och signalstörningar. 5 GHz-bandet har i sin tur sju gånger fler spektrumresurser jämfört med 2,4 GHz-frekvensen, vilket resulterar i ökad bandbredd och minskade störningar. Den senaste standarden (802.11ac) för 5 GHz Wi-Fi från IEEE (Institute of Electrical and Electronic Engineers) möjliggör överföring med betydligt högre hastigheter.
ZXHN H368A stöder dual band-samverkande Wi-Fi och med sin förmåga att fungera på både 2,4 GHz- och 5 GHz-banden når den upp till en hastighet om 1,6 Gbit/s. På 5 GHz-bandet stödjer ZTEs gateway 802.11ac MIMO3x3, levererar hastigheter upp till 1.3 Gbit/s och gör det möjligt för operatörerna att kunna erbjuda videotjänster såsom IPTV. På 2,4 GHz-bandet stödjer produkten 802.11n MIMO2x2 och ger 300 Mbit/s.
ZXHN H368A kan användas i både VDSL2 och FTTx scenarier. ZTEs gateway stödjer G.Vector för att motarbeta överhörning och gör det möjligt att lättare nå den teoretiska hastighetsgränsen för VDSL2-tekniken. För användaren har produkten fyra GE LAN-portar utöver dual band-samverkande Wi-Fi-kapacitet.

Comments are closed.