Visto köper Good Technology av Motorola

Motorola säljer av Good Technology. Idag meddelar Motorola också att de avser starta utprovning inför kommersialisering av sitt TD-LTE-baserade nätverk i Kina.

Det amerikanska mobilteleföretaget Visto har ingått en överenskommelse med Motorola om att köpa Good Technology, ett tjänsteinriktat teleföretag som är specialiserat på trådlös så kallad messaging, Mobilt VPN dataaccess och andra tjänster samt mobiltelesäkerhet och som riktar sitt utbud, via teleoperatörer, till kunder i USA, Europa och Asien. Avtalet kommer att slutas i slutet av februari. Några detaljer om köpeskillingen finns inte med i Visto's pressmeddelande men enligt Reuters köpte Motorola Good Technology för mer än 400 miljoner dollar 2007, vilket eventuellt kan vara en fingervisning.
I en kommentar säger Gene Delaney, chef för Enterprice Mobility Solutions vid Motorola att; "Vi tror att den här transaktionen är av bästa intresse för våra kunder, anställda och aktieägare".
Försäljningen är ett led i Motorolas strävan att strömlinjeforma sina processer och förbättra sitt resultat.
Dessutom meddelar Motorola idag att de tillsammans med teleoperatörer kommer att starta utprovningar inför kommersialisering av sitt system för det framtida TD-LTE i Kina under 2009, men också att provverksamhet kommer att ske på andra håll runt om i världen tillsammans med operatörer med TDD-spektrum.  

Comments are closed.