Virage har lagt bud på ARC

IP-företaget Virage Logic Corporation har lagt ett bud på det brittiska företaget ARC International plc värt £25.2 miljoner. Styrelsen för ARC International rekommenderar enhälligt aktieägarna att acceptera erbjudandet.

Den föreslagna affären kommer att expandera Virage Logics möjligheter att komplettera företagets produktportfölj av fysiska IP och standardbaserade avancerade gränssnitts-IP med ARC:s processor-IP som är en nödvändig komponent för komplexa System-on-Chip (SoC) IC:s. Om köpet av ARC blir av kommer det vara en viktig milsten i genomförandet av Virage Logic vision att etablera företaget som en bred leverantör av i hög grad differentierade IP till sina globala IDM, kiselsmedjor och fablösa kunder.

– Genom både organiska och oorganiska initiativ för tillväxt har vi kraftigt expanderat portföljen av standardprodukter. Med omkring 24 miljoner i omsättning för de löpande 12 månaderna som slutade den 30 juni 2009 och över 150 kunder kan ARC bli en betydande del av våra affärer. Dessutom skulle ARC expandera våra affärsmöjligheter att inkludera mikroprocessorkärnor, det största segmentet inom marknaden för halvledar-IP, säger Dan McCranie, Virage Logic's verkställande ordförande.

– I våra engagemang med över 300 nuvarande kunder runt om i världen har vi sett ett behov av att erbjuda ytterligare IP byggblock som möjliggör framgångsrik och läglig utveckling av stora SoC-produkter, säger Dr Alex Shubat, vd och CEO för Virage Logic.

Det amerikanska företaget Virage Logic har i sin produktportfölj egna IP:s för minneskompilatorer, logikbibliotek, ickeflyktiga minnen, testning och höghastighetsgränssnitt.

 

Comments are closed.