Vinn ett IoT-utvecklingskit

Arrow Electronics erbjuder utvecklare chansen att vinna ett av 50 kit bestående av en ARIS-EDGE-S3 och en ARIS-EDGE-NBIoT.

Arrow Electronics har utökat sin plattform ARIS (Arrow Renesas IoT Synergy) för IoT-utveckling genom att introducera skölden ARIS-EDGE-NB-IoT. Skölden görs av Shiratech och passar till kortet ARIS-EDGE-S3, som bygger på en Renesas Synergy S3A3 mikrokontroller. Kombinationen av dessa två kort gör det möjligt att snabbt och enkelt skapa lösningar som streamar sensordata till Microsofts Azure via en mobil anslutning.
Den nya skölden har samma formfaktor som en Arduino-sköld, och innehåller det populära modemet Quectel BG96 (för LTE, CAT-M1, och NB-IoT), en inbyggd GPS och en antenn. Hastigheter på upp till 300 kbit/s nedströms och 375 kbit/s uppströms. ARIS-EDGE-S3 har en radiomodul med Bluetooth Low Energy (BLE 4.1/4.2), Thread och ZigBee. Det nya kombinationskitet är väl lämpat för användning inom hemautomatisering, smarta mätare, smart belysning, bärbar elektronik, medicinska bildskärmar och industriell avkänning. Arrow planerar att lägga till en sköld för LoRa också.
ARIS-EDGE-S3 har en Bosch Sensortec BNO055 applikationsspecifik sensornod (ASSN) med 9 frihetsgrader (9-DOF). Denna sensor används ofta i robotteknik, AR, VR, drönare, spel och andra industriella applikationer. För bättre kontextuell medvetenhet innehåller den även en givare BME280 från Bosch Sensortec, som mäter temperatur, fuktighet och tryck; en separat MEMS-mikrofon; och en givare för ambient ljusnivå.
Arrows koncept ARIS-EDGE kopplar utvecklare till Renesas Synergy-plattform, vilket ger tillgång till optimerade operativsystem, stackar, programbibliotek och API som för effektivare IoT-utveckling och lägre totala kostnader.
– Med den här nya skölden har vår växande ARIS-familj blivit ett bra alternativ för att effektivt distribuera enheter och IoT-noder med cellulär anslutning, kommenterade David Spragg, vice vd för Arrows komponentverksamhet i EMEA.
För att delta i tävlingen besök: https://www.arrow.com/en/research-and-events/articles/aris-edge-nbiot-q4-2018-giveaway

Comments are closed.